Thursday, December 30, 2010

Braids

Braids. Dalam BM ape ye?
Tapi nak cakap aku expert dalam wat rambut sendiri, hampeh.....
proses dalam pembelajaran yang melibatkan rambut2 putus sebab kuat sangat tarik... atau rambut jadik kelam kabut kat akhir2 tu...benci la... kalo korang pernah wat braids.. mesti der masalah tu.
Satu je yang tak best braid nih, kalo rambut terang atau blond ke...cantik le sebab nampak braiding tu...
Rambut aku dah hitam atau mmg dah lame hitam... senang nak jaga kat sini.... kalo kat KL bole le gedik ngan rambut karat, salon murah maaa... kat sini...aaiiihhh... mahal nak mamp..
so aku dye je hitam..senang abis cite...
Tapi obsesi aku untuk nak wat braid cantik2 tak luntur walaupun aku braid tak nampak sebab rambut hitam.






Kalo aku dah pandai..aku post braid aku wat sendiri..takat nih..hodoh lagi..:)

Nanti la ye.. :)


Wednesday, December 29, 2010

Sock Bun

Want big curls without heat? taaddaa....!!! Sock bun is the answer!!

Wear it as it is... or put it on top of your head and sleep on it and next morning, take it out, put a spray on it and waaalllaa!! Big Hair is yours! :) The problem is, I sacrificed my bf socks for this purpose....hehehe.. he have tons of it..so shhhhhhh he won't notice.... :)

It is fast and pretty!

From this ...



To this...


I got this idea from this girl..

Watch it for instructions... :)



Friday, December 3, 2010


Obsession on finishing Professor Layton's Unwound Future was paid off. At least for me. I couldn't emphasis more on how much I love this game and it's storyline. The best!